tiistai 7. kesäkuuta 2016

Tuuli | Vegaaniset suklaahippukeksit


Tänään on tuullut, kovaa ja joka suunnasta.Viikonloppuna istutettu korkea mintuntaimi kaatui. Tuuli puhalsi maahan karisseet mullat heti alakerran parvekkeelle.

Mitä tuuli oikeastaan edes on? Liikkuvaa tyhjyyttä? Ei-mitään, jossa on kuitenkin valtava voima?

Tuuli heiluttaa asioita ja ajatuksia, heittelee ja laittaa hetkeksi sekaisin. Sitten se häipyy, lakkaa vain olemasta.

Jälkikäteen tuulta ei voi syyttää mistään - kaatuneesta mintusta tai pyörivästä päästä - sillä eihän sitä enää ole.

Sängyssä on keksinmuruja. Murustelin niitä samalla kun kokosin ajatuksiani poikkeuksellisen tuulisen päivän jälkeen. Keksejä meni aika monta ennen kun mikään oli paikallaan.


Vegaaniset suklaahippukeksit
n. 40 kpl

225 g vegaanista margariinia
2,5 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
hieman jauhettua vaniljaa
5 dl vehnäjauhoja
8 rkl säilykekikherneiden lientä
200 g maidotonta suklaata

1. Vaahdota margariini ja sokerit.
2. Sekoita leivinjauhe, ruokasooda ja vanilja vehnäjauhojen joukkoon.
3. Lisää voi-sokerivaahtoon kikherneiden liemi. Lisää jauhoseos vähitellen.
4. Rouhi tai pilko suklaa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
5. Annostele taikinaa ruokalusikalla pellille. Jätä keksien väliin hyvin tilaa, sillä keksit leviävät uunissa.
6. Paista keksejä 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Keittiössä soi: Dresses, Tilhet, pajut ja muut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa!