maanantai 9. kesäkuuta 2014

Onni yksillä, kakku kaikilla




Olin kerran 12-vuotiaana mummolassa lounastamassa, kun enoni tuli kylään. Lounaan aikana eno kaivoi taskustaan lottokupongin, jonka numerot oli unohtanut tarkistaa. Mummini, innokas lottoaja itse, päätti heti tarkistaa numerot ja hei, hetkinen... Voiko ollaaaaaaAAAAAAAAAA! KUUSI OIKEIN! Me ollaan rikkaita! Minne lähdetään! Voiko olla! Voiko olla! Soittakaa vaarille! Tarkistakaa vielä!

No joku tarkisti. Kävi ilmi, ettei oltukaan ihan niin rikkaita. Mummilla oli lehteä lukiessa mennyt Jokerin ja loton rivit sekaisin. Alkuperäinen kuusinumeroinen potti kutistui muistaakseni noin neljään euroon.

Olin voiton karkaamisesta aivan musertunut. Huomattavasti musertuneempi, kuin esimerkiksi enoni, jonka rahat olisivat olleet ja jota niiden tuleminen ja katoaminen ei tuntunut juurikaan hetkauttavan. Mummini jupisi hieman nolona nurkassa, mutta minä, jolle hypoteettisesta voittopotista olisi kuulunut nolla prosenttia, olin todella pettynyt.

Lapsena rakastin voittamista. Huima pituuskasvuni 10-vuotiaana ei todennäköisesti johtunut kasvupyrähdyksestä vaan siitä, että voitin niihin aikoihin Hyvinkään Anttilan piirustuskilpailun. Kasvoin viimeiset viisi senttiä luultavasti pelkästään sen takia, että nimeäni kuulutettiin kauppakeskuksen kovaäänisissä.

Pidän voiton tunteesta tietysti edelleen, mutta koska voitan niin harvoin missään tai mitään, olen keskittynyt rakastamaan helpommin saavutettavia asioita, kuten jäätelöä, luonnonkukkia ja Benedict Cumberbatchia valkokankaalla. Olen silti mielissäni, että minulla on tarjota teille tänään edes mahdollisuus voittaa! Fazerin ja Vallilan yhteiskampanjan arvonnan voittajat pääsevät nauttimaan karkista ja kankaista - aika kiva kombo, eikö vain.

Kaikki halukkaat kuitenkin pääsevät nauttimaan jäätelökakusta! Tein Herkkuhaastetta varten jäätelökakun, jossa maistuu ikisuosikkini pätkis, raikas sitruuna ja makea valkosuklaa. Vaikka arpaonni on vain yksillä, niin onneksi kesä ja kakku meillä kaikilla. Nautimme sopivasti sulaneesta kakusta kavereiden kanssa laiturilla istuen, kesän ihanuutta huokaillen. Jos Suomeen syntyminen on lottovoitto, niin kakun syöminen kesä-Suomessa on seitsemän oikein ja kaikki mahdolliset lisänumerot.


Pätkis-sitruunajäätelökakku
12:lle

Pätkiskakkupohja
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3,5 dl kuumaa kahvia
1,2 dl öljyä
1 pss (140 g) Fazerin Pätkis Mini Bites -suklaakarkkeja
50 g Fazer Premium 70% tummasuklaata

1. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet paitsi suklaat.
2. Lisää kuuma kahvi samalla sekoittaen. Lisää sitten kananmunat ja öljy. Sekoita, mutta älä liikaa.
3. Pilko suklaat pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm) ja paista kakkua 180 asteessa noin 50 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä täysin.

Sitruuna-valkosuklaajäätelö

4 dl kermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 sitruunaa
100 g Fazer Premium Lemon valkosuklaata
1/2 pss Fazerin Pätkis Mini Bites -suklaakarkkeja

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
2. Vatkaa kananmunat ja glukoosisiirappi vaahdoksi.
3. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon jogurtti. Purista joukkoon yhden sitruunan mehut ja lisää kahden sitruunan kuoriraaste.
4. Raasta tai pilko suklaat pieniksi paloiksi ja lisää jäätelömassan joukkoon.
5. Laita jäätelömassa laakeaan kulhoon ja pakasta vähintään 8 tuntia. Sekoita jäätelöä pakastamisen aikana 3-4 kertaa. Sekoittaminen erityisesti pakastamisen alkuvaiheessa takaa, ettei jäätelöstä tule hileistä.

Kakun kokoaminen

1. Halkaise suklaakakku kahteen osaan.
2. Vuoraa sama irtopohjavuoka, jossa paistoit kakun, leivinpaperilla. Laita pohjalle pyöreä pala paperia ja reunoja kiertämään suorakulmio siten, että leivinpaperin reunat tulevat vuoan reunoja korkeammalle. Kun täytät kakun, siitä tulee korkeampi kuin vuoasta.
3. Laita toinen kakkupohja vuoan pohjalle, lusikoi päälle jäätelö ja laita toinen kakkupohja kanneksi. Laita pakkaseen.
4. Ota kakku sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Keittiössä soi: Ylvis, erityisesti What does the fox say

Tätä kirjoitusta on sponsoroinut Vallila ja Fazer.

5 kommenttia:

  1. Ihan sairaan hyvältä kuulostaa tämä kakku, kunpa saisin heti maistaa palasen! ;)

    VastaaPoista
  2. Ja kakkujen lisäksi taidat myös tarinankertomisen!

    VastaaPoista
  3. Kakku näyttää ihanalta, ja niin ihanalta näytät sinäkin noissa kampanjan kuvissa!

    VastaaPoista
  4. Oioioi, kylläpä näyttää suklaisen herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Aina joskus sitä kuvittelee, että pärjäishän sitä vähemmilläki herkuilla.

    Sitte tulee kattoo jotai tällasta blogia ja heti tärähtää silmien eteen SUKLAAKAKKU, jossa on PÄTKIKSIÄ.

    Ja lähemmällä tarkastelulla vielä JÄÄTELÖÖKI.

    Voiko siis tehä muuta ku huokailla, että _tota_on_pakko_tehä_heti_huomenna_?? No ei.

    Kiitos!

    Lisäks vielä sun tekstit on vaan niin parhaita, oikeestaan vois ottaa projektiks lukee uudelleen koko blogin läpi :D Oon niin ilonen että sillon joskus löysin tän blogin!

    (ja ne korvapuustitikkupullatki on vieläki tekemättä!!)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!