tiistai 6. toukokuuta 2014

Hiljaa hyvä tulee, mutta hyvä keitto muutamassa minuutissa


Tapahtunut viime postauksen jälkeen: croissantöverit, päiväuniöverit, iltapäivätee ystävän kanssa (lue: skonssiöverit), Sherlock-överit. Teholepäsin koko viikonlopun, minkä ansiosta uuden viikon korkkasi huomattavasti edellisviikkoa reippaampi nainen. Övereiden kautta energiavajareista eroon! Jeah!

Kyllä nyt taas jaksaa. Ainakin eilen vielä jaksoi. Pitkien päivien jälkeen en yleensä koskaan saa enää aikaiseksi laittaa ruokaa. Eilen oli toisin: pilkoin sipulin ja pari muuta asiaa, avasin currytahnapurkin ja laitoin nuudeleita lautaselle.

I'm so back in the business.

Uudelleen uupumista välttääkseni lienee silti parasta olla rehkimättä liikaa. Huomenna kuitenkin kahden tunnin koulupäivä ja kaikkea. Ja millä energialla sitä seuraa yömyöhään Euroviisuja, jos sitä jo päivällä väsyttää itsensä. Joo, nyt ihan rauhassa. Mikä onni, että nuudelikeitosta riittää useammaksi päiväksi.


Supernopea kookos-nuudelikeitto
4:lle

1 rkl currytahnaa
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl kookosöljyä
1 tlk kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
2 levyä nuudeleita
1 pss pakastemaissia

korianteria, punaista chiliä, paprikaa

1. Pilko sipuli ja inkivääri muutamaan osaan. Tee sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa currytahnasta, inkivääristä, valkosipulista ja sipulista tahna.
2. Kuumenna kookosöljy kattilassa ja laita tahna kattilaan. Paista tahnaa pari minuuttia.
3. Lisää kattilaan kuuma vesi, kasvisliemikuutio ja kookosmaito. Anna kiehahtaa.
4. Lisää lopuksi maissit ja nuudelit. Voit myös laittaa ne suoraan lautaselle ja kaataa lientä päälle. Nuudelit kypsyvät parissa minuutissa.
5. Tarjoile keiton kanssa tuoretta korianteria, punaista chiliä ja/ tai paprikaa.

Keittoa voi hyvin jatkaa oman maun mukaan: laita joukkoon tofua, katkarapuja, kanaa, pähkinöitä, sieniä, ohuita porkkanasuikaleita, mitä vaan! Liemi on erinomainen peruspohja monelle eri keittoversiolle.

Keittiössä soi: Lost In The Trees

4 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Otahan iisisti nyt siellä :)

    VastaaPoista
  2. Mää aion tehhä tätä JUST nyt.

    VastaaPoista
  3. Hyvän kuulloinen liemi! Ja mulla, kun justiinsa on alkamassa hirvittävän kiireinen työviikko, niin tuli tää ohje ihan kuin tilauksesta. Lisään joukkoon tofua ja sieniä ja ryystän tuollaista keittoa varmana koko ensi viikon :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!