tiistai 11. kesäkuuta 2013

Hyvää yötä ja huomenta


Kannattaa käydä töissä, koska eiväthän vapaapäivät muuten tuntuisi miltään. Erityisen hyvältä vapaus maistuu onnistuneiden työpäivien jälkeen. Eilen liikuttava saksalaisherra veti kanssani yläfemman, koska oli niin tyytyväinen saamaansa palveluun. Söin lounasta auringossa ja mikä tärkeintä, sain läpi jokaisen hiljaisina tunteina pelaamani pasianssin.

Kotimatkalla poikkesin kauppaan, jossa syöntikypsät mangot olivat mielettömässä tarjouksessa. Korkkasin niistä ja vadelmista tehdyllä smoothiella vapaapäivän, jonka vietin Akateemisen kirjakaupan keittokirjahyllyllä ja kahdessa kahvilassa. Juuri nyt hörpin iltapalaksi mustaherukkateetä, joka on yksi suurimmista kesäherkuistani. Alku ja loppu hyvin, kaikki hyvin.

Molemmat juomat ovat äärimmäisen yksinkertaisia. Niiden ohjeiden jakaminen on vähän turhaa, mutta hyvien fiilisten ei kai koskaan. Kummastakin juomasta ja tästä koko päivästä jäi todella hyvä maku. Toivottavasti elämä maistuu teillekin!


Mango-vadelmasmoothie
1:lle

100 g pakastevadelmia
1 mango, kuutioituna ja pakastettuna
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl maitoa
(hunajaa)

1. Soseuta pakastevadelmat sekä puolet jogurtista ja maidosta. Lisää halutessasi hieman hunajaa. Kaada lasiin.
2. Soseuta mangokuutiot sekä loput jogurtista ja maidosta. Lusikoi seos vadelmasmoothien päälle. Koristele mangokuutioilla.


Mustaherukkatee

vahvaa, mustaa teetä
kiehuvaa vettä
2-3 mustaherukan lehteä
maitoa
(hunajaa)

1. Valmista tee ja revi pannuun mustaherukan lehdet. Anna hautua.
2. Lisää maito ja halutessasi hunaja. 

Keittiössä soi: France Gall

1 kommentti:

  1. Mahdollisesti, ei ihan varmasti kirjoitan sinulle ensimmäistä kertaa kommenttia.
    Juutuin tänne raparperipiiraasi vuoksi ja jäin selailemaan postauksiasi. Niiden hauska tyyli tempasi mukaansa. Kauniit, selkeät kuvat pisteenä iin päällä.......herkkuja, silmäruokaa ja hauskuutta!

    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa!