perjantai 14. kesäkuuta 2013

Grilli haltuun helpoimman kautta


Vaikka pidän ruokablogia, en ole kummoinen kokki. Ei, en sano tätä marttyyrinä tai kerätäkseni kehuja, vaan ihan kirkkain silmin ja tosissani. Viihdyn keittiössä ja kokeilen mielelläni uutta, mutta mitä perinteiseen ruoanlaittoon tulee, en ole keskivertoa kotikokkia ansioituneempi. Jos tilaisitte minulta oikeaoppisesti valmistettua risottoa, päätyisitte luultavasti makumatkalle kouluruokalaan. Jos toisitte minulle kokonaisen kalan ja pyytäisitte loihtimaan siitä jotain, tarjoilisin teille herkullisen aterian sijaan makeat naurut. Jos antaisitte arvokkaan paistin ja käskisitte leikata... no, se on teidän paistinne. Ja jos toisitte ostereita tai muita simpukoita, anelisin vain, että veisitte ne pois.

Koska en ole liha- tai kalataituri, en myöskään ole kovin hyvän grillaajan maineessa. Kotona ehdin yleensä hädin tuskin koskea sytytysnestepulloon, kun veljeni jo pyörittelee silmiä taustalla. Se on sääli, sillä grillaaminen on mielestäni ihanaa. Siksi aionkin päästä tänä kesänä pallogrillimme herraksi. Aloitin grillitreenin hyödyntämällä omia vahvuuksiani, eli kokeilemalla, millaisia makeita herkkuja grillissä voi valmistaa. Ja koska Hartwall pyysi uuden Happy Joe Organic -luomusiiderin kunniaksi järjestämässään kilpailussa ruokabloggaajia ideoimaan helppoja ja hyväntuulisia reseptejä, esittelen teille nyt pari hauskaa ja vaivatonta grillikelpoista jälkiruokaa.

Valmistimme ystäväni kanssa foliokupeissa kypsennettyjä marja-murupaistoksia ja suklaisia omenaquesadilloja. Molempia aion tehdä uudelleen, mutta erityisesti quesadillat keräsivät kehuja. Fariinisokeri suli nopeasti lähes kinuskimaiseksi ja ohuet omenaviipaleetkin pehmenivät muutamassa minuutissa. Kumpaakin jälkiruokaa valmistettaessa grillin pitää saada kuitenkin ensin hieman jäähtyä. Jälkiruoat kannattaa siis nimensäkin mukaan kypsentää lempeissä jälkilämmöissä. Odotellessa ehtii hyvin korkata kylmän juoman, heittää pari kierrosta tikkaa, paistaa paketillisen nakkeja tai selailla ensimmäisen kappaleen How to Cook Everything -kirjasta.


Mansikka-murukupit grillissä 
5 kpl

4 dl mansikoita
1 omena
0,75 dl Happy Joe Organic -siideriä
0,5 dl fariinisokeria
75 g voita
70 g mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

vaniljakastiketta, sitruunamelissan lehtiä

1. Tee foliokupit käyttäen kahvikuppia tai juomalasia muottina: painele foliosuikaleita astian pohjalle ja reunoille siten, että saat aikaan tukevan kupin. Ota foliokuppi astiasta ja tarkista, ettei siinä ole reikiä.
2. Pilko mansikat ja omena kulhoon. Sekoita siideri ja fariinisokeri keskenään ja kaada liemi kulhoon.
3. Nypi mantelijauhot, vehnäjauhot, sokeri ja vaniljasokeri kylmän voin kanssa murumaiseksi seokseksi.
4. Jaa mansikat ja omenat foliokulhoihin. Ripottele päälle muruseos.
5. Laita kupit grilliritilän reunoille ja grillin kansi kiinni. Anna kuppien kypsyä grillissä 15-20 minuuttia tai kunnes niiden pinta on ruskistunut. Tarjoile vaniljakastikkeen ja sitruunamelissan lehtien kanssa.


















Omenaquesadillat grillissä
16 annosta

8 tortillaa
30 g voita
1 omena
1 dl fariinisokeria
50 g hyvää tummaa suklaata
50 g hasselpähkinärouhetta

1. Leikkaa omena mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja suklaa pieniksi paloiksi.
2. Voitele tortilla kevyesti molemmin puolin ja levitä päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle fariinisokeria, suklaapaloja ja pähkinärouhetta.
3. Laita täytetty tortilla grilliin ja aseta toinen voideltu tortilla päälle. Käännä, kun tortillan pinta on saanut väriä.
4. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja nauti sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

















Keittiössä soi: punarinta, varis, harakka

Tämä kirjoitus on sponsoroitu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa!