sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Omenarenkaita, ihan muuten vaan


Lukiessani reseptejä huomaan usein ajattelevani "tätä olisi kiva kokeilla, mutta kun". Yleensä emminkin ihan syystä. Ei se nyt vain ole järkevää ryhtyä karjalanpiirakkatalkoisiin keskellä kouluviikkoa, tai leipoa pellillistä keksejä, jos tietää syövänsä ne kaikki yksin.

Joskus lause kuitenkin kuuluu ytimekkästi "tätä olisi kiva kokeilla". Piste. Tämä resepti on esimerkkitapaus. Sen testaamiseen ei ollut sen kummempaa syytä. Tai toisaalta, eikö teidänkin mielestä friteeratuissa kaneli-omenarenkaissa ole syytä riittämiin jo itsessään?

Kaneliset omenarenkaat
noin 15 kpl
alkuperäinen resepti foodcomablog.com

3 omenaa
2 kananmunaa
1,5 dl korppujauhoja
1-1,5 dl sokeria
kanelia, kardemummaa, vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja

öljyä paistamiseen

1. Laita kattilaan noin 10 senttiä öljyä kuumenemaan.
2. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat paksuiksi viipaleiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria.
3. Riko kananmunien rakenne ja laita ne kulhoon. Laita vehnäjauho laakealle lautaselle ja korppujauho, sokeri, kaneli, kardemumma ja vaniljasokeri toiselle.
4. Kasta omenarenkaat ensin kananmunaan, sitten vehnäjauhoihin ja lopuksi korppujauhoseokseen.
5. Paista omenarenkaita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta renkaat talouspaperille kuivumaan.

Syö sellaisenaan tai tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Keittiössä soi: Sufjan Stevens

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa!